14:50 / 03.02.2021.

Autor: HRT

Ćorić: Dalić je dobro rješenje

Ministar Ćorić o Martini Dalić

Ministar Ćorić o Martini Dalić

Foto: HRT / HRT

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić izjavio je nakon sastanka u Sisku s predstavnicima lokalne uprave i samouprave da je Martina Dalić na čelu Podravke dobro rješenje za krizna stanja. 

Sjednica Nadzornog odbora Podravke je već počela. Nadam se da će gospođa Martina Dalić preuzeti funkciju, odnosno biti imenovana do kraja mandata ove uprave, na godinu dana. To je dobro rješenje, ona je stručnjak, pokazala se jako dobrom u rješavanju kriznih situacija. Podravka nam je važna kompanija. Siguran sam da će Dalić idućih godinu dana napraviti dobar posao, istaknuo je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.

Odgovarajući na pitanja novinara o Dalić, koja je otišla s funkcije ministrice gospodarstva, kazao je da su "tadašnje okolnosti 2017. učinile daljnje funkconiranje Martine Dalić na čelu gospodarskog tima Vlade gotovo nemogućim. Ona je to shvatila. Danas, gotovo tri godine od tada, ne vidim prepreku da osoba koja je dokazala stručnost ne pomogne u ovoj situaciji".

Ministar Ćorić govorio je i o prosvjedu na kojem su poduzetnici i građani izrazili nezadovoljstvo uvedenim mjerama za spas gospodarstva. Kazao je da je "prosvjed uobičajeni oblik izražavanja nezadovoljstva u demokraciji i da to ne planira komentirati.

- Što se tiče želja inspiriranih akcijama čelnika udruga koje su organizirale prosvjed, to su nekredibilni zahtjevi, a ti ljudi imaju političku agendu. Vlada je na jednom od sastanaka dala do znanja da je smanjenje poreza na dodanu vrijednost velik udarac na proračun i u ovoj situaciji to nije realno. Kao ministar gospodarstva uvijek ću javno reći svoj stav. To je populizam koji često vidimo u Hrvatskoj, kazao je među ostalim. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!