Danas na naplatnim kućicama Lučko ušlo 35.000 vozila

17.07.2022.

19:42

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Naplatne kućice Lučko

Naplatne kućice Lučko

Foto: HTV / HRT

Trenutno na naplatnoj postaji Lučko nema prometnih gužvi. Prema zadnjim informaciji na auto cesti A3, Bregana-Lipovac dogodila se teška prometna nesreća, između čvora Ivanić Grad i naplatne postaje Zagreb Istok u smjeru Zagreba. Prema posljednjim izjavama PU zagrebačke, govori se kako je do nesreće došlo stoga što je iz suprotnog smjera naletjelo teretno vozilo i nakon toga su se sudarila 3 osobna automobila. Tri osobe su ozlijeđene, dvije teže, a jedna lakše, izvijestila je za Dnevnik HTV-a, Matea Dominiković.

Krešimir Vuksan, pomoćnik direktora Sektora za naplatu u HAC-u, rekao je kako se nesreća dogodila oko 17.30. Promet je prebačen na jednu prometnu traku tako da trenutno imamo kolone u smjeru Bregane 5 kilometara, a u smjeru Lipovca 2 kilometra.

Rekao je kako je danas na Lučkom ušlo 35 tisuća vozila, te kako je promet porastao u odnosu na 2019. godinu za 8,25 posto, što bi u brojevima značilo da je 2 milijuna i 300 tisuća vozila više prošlo.

- Uspoređujući ovaj vikend i onaj iz 2019. godine, ovaj je vikend ušlo na Lučkom 88 tisuća vozila, a 2019. godine 86 tisuća. Trendovi su rasta i zadovoljni smo, istaknuo je.

Dodaje kako se ovog ljeta nisu podizale cijene auto ceste i mi smo jedna od rijetkih usluga koje su jeftinije za 10 posto u odnosu na 2019. godinu.

Na pitanje jesu li se promijenile navike vozača kada se kreće na put, Vuksan je rekao subota više nije udarni dan već je to petak. Ponedjeljak i utorak su manje prometni, ali svi ostali dani su prometni na ulasku i izlasku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!