Promet od jutra pojačan u oba smjera

17.07.2022.

07:22

Autor: HRT

Promet je od jutra pojačan u oba smjera

Promet je od jutra pojačan u oba smjera

Foto: HTV / HRT

Drugi je dan nove velike smjene turista, koja znači i gužvu na cestama. Od jutra bio je pojačan promet prema moru, prije svega na autocestama i prilazima turističkim mjestima, ali je danas, za razliku od jučer, kada smo gledali kilometarske kolone, stanje znatno bolje. Pojačan je promet i prema unutrašnjosti. Ministarstvo unutarnjih poslova ocjenjuje da je to bio jedan od najprometnijih dana otkad postoji autocesta Zagreb - Dubrovnik.

Životinja (uočen je pas) na autocesti A4 Goričan-Zagreb između odmorišta VARAŽDIN i čvora VARAŽDIN u smjeru Zagreba. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h. Molimo korisnike za dodatan oprez.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac nakon prometne nesreće između čvora IVANIĆ GRAD i naplatne postaje ZAGREB - ISTOK (na 57. km) vozi se otežano, jednim prometnim trakom u smjeru Bregane kolona je oko 6 km.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a dionicom od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Danas je na naplatnim kućicama Lučko ušlo 35.000 vozila 

Trenutno na naplatnoj postaji Lučko nema prometnih gužvi. Prema zadnjim informaciji na auto cesti A3, Bregana-Lipovac dogodila se teška prometna nesreća, između čvora Ivanić Grad i naplatne postaje Zagreb Istok u smjeru Zagreba. Prema posljednjim izjavama PU zagrebačke, govori se kako je do nesreće došlo stoga što je iz suprotnog smjera naletjelo teretno vozilo i nakon toga su se sudarila 3 osobna automobila. Tri osobe su ozlijeđene, dvije teže, a jedna lakše, izvijestila je za Dnevnik HTV-a, Matea Dominiković.

Na Krčkom mostu pojačan promet

Na Krčkom mostu tijekom dana kolona u oba smjera bila je duga oko 4 kilometra.

Vozilo se usporeno, no duljih čekanja nije bilo.

U splitskoj trajektnoj luci očekuje se 70.000 putnika

U splitskoj trajektnoj luci ovog vikenda očekuje se oko 70.000 putnika i 25.000 vozila. Tijekom subote kroz luku je prošlo 25.000 putnika i oko 6000 vozila. 

Prema Supetru na Braču uvedene su dvije izvanredne linije.

Zbog velike gustoće prometa moguća su dulja čekanja u trajektnim lukama i pristaništima.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu je katamaranska linija Pula - Zadar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!