21:05 / 22.07.2020.

Autor: D.M./HRT/Hina

Dario Zurovec objavio čiji je igrač

-

-

Foto: - / -

Između tehničkih prednosti koje donosi klub i dosljednosti u zagovaranju politika izabrali smo ovo drugo, kaže Zurovec.
Već na konstituirajućoj sjednici Hrvatskog sabora u srijedu došlo je do razilaženja jedne predizborne koalicije jer je zastupnik Dario Zurovec iz Fokusa odbio ići u zajednički klub s kolegicama iz Stranke s imenom i prezimenom i stranke Pametno, no, one su do kluba došle uz pomoć GLAS-a.

- VIDEO: Zastupnici najavili žestoke bitke


Dario Zurovec u postu na Facebooku objavio je da je on igrač građana koji su mu dali povjerenje na izborima. "FOKUS je oporbena stranka, jednako kao i partneri s kojima smo zajednički izašli na izbore, no za daljnje političko djelovanje mi želimo ostati u centru. Između tehničkih prednosti koje donosi klub i dosljednosti u zagovaranju politika izabrali smo ovo drugo. Smatram da se i bez kluba mogu jasno zalagati za prije svega porezno i regulatorno rasterećenje, efikasnost i transparentnost te jačanje gospodarstva", poručuje Zurovec.Jandroković opovrgnuo da je HDZ vrbovao Zurovca

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković opovrgnuo je u razgovoru za Dnevnik Nove TV da je HDZ bio zainteresiran da im u zastupničkom klubu većinu 'podeblja' Dario Zurovec iz stranke Fokus, poručivši kako nitko iz HDZ-ova kluba s njim o tome nije razgovarao.

Radi se, kazao je Jandroković, očito o nekakvom njihovom internom nesporazumu i neslaganju. Jandroković je kazao kako mu je drago da imamo ženski klub, ali se i našalio da je "Stranka s Imenom i prezimenom toliko Pametna da je izgubila Fokus i došla na loš Glas".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!