Davor Matijević - kandidat SDP-a za splitskog gradonačelnika

24.04.2022.

01:55

Autor: HRT/Hina

Davor Matijević

Davor Matijević

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

Tajnik splitskog SDP i gradski vijećnik Davor Matijević i službeno je kandidat te stranke za splitskog gradonačelnika na izvanrednim izborima, odlučio je večeras jednoglasno gradski odbor SDP-a Split.

Matijević je rekao da je odluka da on bude kandidat SDP za splitskog gradonačelnika bila jednoglasna i poduprlo ju je svih 31 nazočnih izaslanika od ukupno 35 koliko ih ima ta SDP-ova gradska organizacija.

- U kampanji nemam namjeru sudjelovati u ispraznim prepucavanjima jer je Splićankama i Splićanima dosta nefunkcionalne politike i stihije koja caruje našim gradom već ću se fokusirati na program i konkretna rješenja za razvoj Splita, istaknuo je Matijević.

Napomenuo je kako mu je čast što ga je njegova stranka predložila za kandidata za gradonačelnika čak iako su okolnosti teške i nepovoljne.

- Najaktivniji sam gradski vijećnik u ovom sazivu gdje sam se zalagao za niz inicijativa poput gradnje POS-ovih stanova, subvencioniranje ugradnje liftova, subvencioniranje medicinski potpomognute oplodnje, pokrenuo sam i inicijativu za gradnju krematorija te mnoge druge, rekao je Matijević.

Podsjetio je i kako je predsjednik kotara Blatine Škrape već osam godina gdje je, dodao je, vlastitim primjerom pokazao kako se bori za javni interes i kako se konkretnim mjerama može poboljšati kvaliteta života sugrađana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!