15:03 / 23.04.2022.

Autor: Hina/HRT

Puljak: Moja izborna kampanja bit će pozitivna

Ivica Puljak

Ivica Puljak

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

Predsjednik stranke Centar i kandidat za splitskog gradonačelnika Ivica Puljak u subotu je u povodu Dana planeta Zemlje na šest mjesta u Splitu zasadio stablo, a novinarima je izjavio da je HDZ-ov kadrovski potencijal siromašan te da će njegova izborna kampanja biti pozitivna.

- Mi ćemo voditi pozitivnu kampanju i tako tražiti da nam građani daju podršku na izborima kako bismo nastavili politiku uvođenja reda i protiv korupcije, klijentelizma i kriminala u Splitu, rekao je Puljak.


Dodao je kako današnje zasađivanje stabala na šest mjesta u Splitu nije dio njegove izborne kampanje.


- No, s druge strane, u politici vam uvijek traje kampanja i svime što radite pokazujete što želite promicati, a mi ovom sadnjom stabla promičemo ekološke ideje da trebamo biti odgovorni prema planetu Zemlji, rekao je Puljak.


Osim Puljka, svoju kandidaturu za gradonačelnika Splita do sada je najavio i predsjednik Hrvatske građanske stranke (HGS) Željko Kerum, a splitski HDZ kao nestranačkog kandidata za gradonačelnika predložio je Zorana Đogaša. Puljak je danas kazao kako njega ne zanimaju ostali kandidati, nego želi da se građani izjasne za kakvu su politiku. Komentirajući nedavne kritike predsjednika HDZ-a i premjera Andreja Plenkovića koji je za stranku Centar rekao da je "propala ekipa koja je odvela Splićane na izbore, Puljak je ocijenio da je HDZ uhvatila nervoza.

- Njih je uhvatila nervoza jer nisu imali svojeg kandidata za splitskog gradonačelnika, nego im je kandidat nestranački, a to pokazuje siromašni kadrovski potencijal HDZ-a, smatra Puljak.


Prema njegovu tumačenju, premijer Plenković zna da je ovo što se događa u Splitu "borba protiv načina i modela upravljanja HDZ-a".Za sinoćnji potres koji je uzdrmao veći dio BiH i Dalmacije Puljak je kazao da je to bio neugodan potres na koji ljudi mogu gledati kao na upozorenje Zemlje da trebamo voditi računa o planetu.

- Dobra je vijest što postoji sustav ranog upozorenja po kojem su mnogi sugrađani koji imaju Android (mobitele) primili čak i nekoliko minuta prije upozorenje o potresu, dodao je Puljak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!