08:38 / 07.08.2019.

Autor: D.M./HRT

Dejan Kovač: Građani, vi odlučujete

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Između ostalog je poručio: Jedan Thompsonov koncert za jedan dan ili tri aplikacije za tri grada za transparentnost za cijeli život. Građani moji, vi odlučujete.
Dejan Kovač, koji je uz potporu HSLS-a najavio da će se kandidirati za predsjednika, predstavio se javnosti na konferenciji za novinare u Zagrebu uz poruku "Transparentno trošenje javnog novca kreće od vrha". Uz njega je bio bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Dejan Kovač - ekonomist s Princetona u utrci za predsjednika
- Kolinda Grabar-Kitarović najavila kandidaturu
- Škoro: Neću biti fotomodel ni fikus
- Milanović: Predsjednica prodaje "fejk", Škoro želi tiraniju

Oko 90 posto hrvatskih građana misli da je korupcija na svim razinama vlasti osnovni problem u zemlji, a ona se može riješiti transparentnošću i digitalizacijom te političkom odgovornosti, poručio je Kovač čiji će prvi potez biti, ako postane predsjednik - otvaranje javnosti financija Pantovčaka.

Također, najavio je i rekonstrukciju sustava diplomacije koja bi trebala postati "kičma" hrvatskog izvoznog gospodarstva na način da će ambasadori imati dva djela plaće - osnovni i varijabilni, koji će ovisiti o raznim faktorima provjeravanja njihova rada. Tako predlaže da se provjerava koliko se za vrijeme trajanja mandata ambasadora povećao izvoz u tu zemlju, koliko su hrvatskih izvoznika spojili sa stranim tržištem te koliko su stranih turista marketingom privukli u Hrvatsku.

Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!

Ono što je spojilo Kovača i potpredsjednika HSLS-a i gradonačelnika Bjelovara Darija Hrebaka, istaknuo je, je nastojanje da vrate transparentnost Hrvatskoj i da građanima vrate vjeru u institucije koje su zakazale posljednjih 30 godina. Naglasio je kako će tijekom mandata unutar svojih ovlasti "gurati" ono što je Hrebak učinio u Bjelovaru - projekt koji svim građanima daje na uvid u svaki račun na koji se troši javni novac.

Građanima je, između ostalog poručio: Jedan Thompsonov koncert za jedan dan ili tri aplikacije za tri grada za transparentnost za cijeli život. Građani moji, vi odlučujete.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!