17:37 / 25.12.2019.

Autor: Lucija Judnić/HRT

Dežurni na blagdan

-

-

Foto: - / -

Posljednjih nekoliko godina, dežurstva hitnih službi na blagdan - relativno su mirna.
Osim s policijom, Badnju večer naša je ekipa provela i s djelatnicima ostalih hitnih službi. Na području Zagrebačke županije imali su manji broj interevencija nego prethodnih godina. Kažu da je to rezultat novih zakona i kazni, ali i prevencije.

Posljednjih nekoliko godina, dežurstva hitnih službi na blagdan - relativno su mirna. No posla uvijek ima, a pomalo neobičnih intervencija ima više na ovakve dane.

I dok većina građana u krugu obitelji proslavlja blagdane, hitne službe budnim okom paze na sigurnost. Dežurstva im traju i do ranih jutarnjih sati.

- Sve je to dio liječničkog posla, pomirili smo se s tim kad smo ušli u sve ovo. Tu smo sa drugim dijelom obitelji, kaže liječnica hitne službe dr. med. Ines Pitner.

Ima i onih noći kada je ipak malo teže otići od kuće. 

- Ja sam danas išao u noćnu. Imam curicu i sina. Sin je bio taj koji me zagrlio i rekao: tata nemoj ići na posao, budi s nama, priča Mišo Starčević.

- S tim se moramo pomiriti, preuzeli smo tu dužnost. Služimo građanima, ističe vođa ophodnje 1. policijske postaje temeljne policije Vladimir Šinjori.

I tu službu građani cijene i prepoznaju. U ovakvim mirnim noćima ima mjesta i za okrjepu, ali i za vožnju gradu kakvu su nam pripremili.

- Iako nismo hitna služba, i ovaj je prilog trebalo snimiti i montirati, i zato od ekipe HRT-a koja je s vama odradila noćnu smjenu sretan Božić!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!