Diljem Hrvatske organiziraju se dočeci na otvorenom

30.12.2022.

20:23

Autor: Ivona Ramadža Čolić/Dnevnik/HRT/IMS

Arhivska fotografija

Arhivska fotografija

Foto: Sanjin Strukic / Pixsell

Pred nama je najluđi dan, kada se opraštamo od stare i veselimo novoj godini! Diljem Hrvatske organiziraju se dočeci na otvorenom.

Na glavnom zagrebačkom trgu bit će organiziran veliki doček na otvorenom. U tijeku je postavljanje pozornice. A novost je ove godine da neće biti vatrometa u ponoć. Za glazbeni program pobrinut će se izvođači HRT-ovih emisija A strana i The Voice, a od 23 sata okupljene će zabavljati grupa Pips, Chips&Videoclips.

Bogat program u Zadru od ranog jutra

Silvestarski program u Zadru na nekoliko pozornica počinje već u jutarnjim satima. Tako će na Trgu Petra Zoranića okupljene zabavljati Black Coffee, dok se za najmlađe organizira veseli doček na glavnom zadarskom trgu u podne.

Večernja zabava počinje na Trgu Petra Zoranića oko 22 sata. Za dobro raspoloženje zaduženi su Tonči Huljić & Madre Badessa.

U Šibeniku doček na nekoliko pozornica

I Šibenik se priprema za doček. Stara godina ispraćat će se na nekoliko pozornica, a bogat program na Silvestrovo popunio je krevete u gradu. Uz domaće goste posljednje minute 2022-e u Šibeniku će odbrojavati i strani gosti.

Slobodnog kreveta ovdje nema. Ima upita, ali odgovor je već danima isti.

- Evo, sad za Staru godinu sve smještajne jedinice su skroz prodane, kaže Marina Vundač, voditeljica recepcije baštinskog hotela u Šibeniku.

I većina gostiju nije samo u prolazu. Naumili su istražiti tisućljetni Šibenik.

- Birali smo Šibenik zbog novogodišnjeg programa, ali i zbog staroga grada. Tu smo već nekoliko dana i uživamo u svim ljepotama grada. A imate se čime dičiti, kaže Emmanuel Dufour, gost iz Francuske.

Bilježi Šibenik izvrsnu popunjenost. Štoviše, rekordnu na prijelazu iz stare u novu godinu.

- Nije još nikad ovako bilo. Očekujemo do dvije tisuće ljudi na samom smještaju. Ne računajući ljude koji će doći i otići, kaže Dino Karađole, direktor TZ-a grada Šibenika.

A procjena je: zadnju noć u godini plesat će u gradu 15 tisuća ljudi. Uz nekoliko pozornica. I ne samo glavnu zvijezdu!

- Da sve ne ostane samo na Roisin Murphy, priključuje se tom impresivnom programu i Ida Prester i Bang Bang na drugoj pozornici u Parkiću, kaže Morana Periša, organizacijski tim Adventure.

Koncert svjetske gošće najavili su šibenski kreativci.

Modnom fotografijom. Inspiriranim, dakako, ikonom stila na glazbenoj sceni.

- Da bi napravili fenomenalnu modnu priču. Jedan hommage Roisin koja je preko 25 godina svjetska disco diva, kaže Valerio Baranović, fotograf.

A točno u ponoć - prolomit će se nad gradom i vatromet.

Ugostitelji mogu raditi do četiri sata iza ponoći. Kažu: spavat će se poslije. Godina tek počinje!


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!