Vasić: Koaliranje SDP-a i Možemo! na nacionalnoj razini teško izvedivo

20.09.2022.

13:31

Autor: Studio 4/Vijesti/IMS/B.A./HRT

Dina Vasić

Dina Vasić

Foto: Studio 4 / HRT

Odnos koalicijskih partnera u zagrebačkoj gradskoj vlasti, nakon što je SDP smijenio i iz stranke izbacio prvog čovjeka gradske organizacije Viktora Gotovca, HRT-ovoj emisiji Studio 4 jutros je komentirala nezavisna zastupnica Dina Vasić. Ona je, nezadovoljna odnosima u stranci i s platformom Možemo!, odlučila napustiti Klub zastupnika SDP-a.

Vasić je rekla kako vjeruje da će na mjesto Gotovca doći netko iz samog vrha gradske organizacije.


- To bi bio logičan slijed, s obzirom na očuvanje koalicijskog sporazuma između SDP-a Grada Zagreba i Možemo!, vjerujem da će to biti i dalje jedna mala uloga za dizanje ruku u dijelovima gdje će zaista trebati većina. Da se neće puno propitivati, rekla je Vasić.


Napomenula je da dolazi rebalans, proračun za sljedeću godinu i sva izvješća gradskih poduzeća.


- Vjerujem da tu neće biti nikakvih eskapada, nego da će se pokušati priča utišati i da će se jednostavno dizati rukice, rekla je Vasić.


Vasić je napomenula da "zaista vjeruje u gradonačelnika" koji je dobio "povijesnu priliku" - četiri godine mandata za "stvarne strukturalne promjene". Dodala je da tijekom 15 mjeseci skupštinske suradnje bilo previše trzavica i manjak povjerenja među partnerima, te slijedom toga manjak pravodobnih informacija. Smatra da je u dugom roku koaliranje na nacionalnoj razini između dviju stranaka "teško izvedivo".


- Mislim da u dugom roku, pogotovo nakon ovakvih trzavica, ono o čemu se sada razmišlja, o koaliranju na nacionalnoj razini - mislim da je teško izvedivo. Izvedivo je uvjetno, ali mislim da je tu ogroman gubitak povjerenja i da to neće biti dobro, rekla je.

Cijeli intervju možete pogledati u nastavku:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!