Dinara od sutra i službeno postaje Park prirode

19.02.2021.

16:03

Autor: T.V./HRT

Dinara

Dinara

Foto: HTV / HRT

Dinara od sutra i službeno postaje Park prirode. Tim povodom planinu s najvišim vrhom Hrvatske posjetio je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Čorić, u pratnji pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja, s kojima je održao sastanak u planinarskom skloništu Bili cvitak.

Galerija
Ministar Ćorić na Dinari, Foto: HTV/HRT
Dinara, Foto: HTV/HRTDinara, Foto: HTV/HRTMinistar Ćorić naDinari, Foto: HTV/HRTBili cvitak na Dinari, Foto: HTV/HRTPogled na Dinaru, Foto: HTV/HRT

Čorićevo ministarstvo upravljat će novim Parkom prirode do ustrojavanja javne ustanove. 

- Dinara nikako nije niti će biti, kao Javna ustanova, nečiji plijen. To nećemo dopustiti da se dogodi! Dakle, sjedište Dinare bit će na za to najoptimalnijoj poziciji. O tome će progovoriti struka s jedne strane, ali isto tako ćemo uzeti u obzir i čitav niz povijesnih okolnosti, koje su dovele do proglašenja Parka prirode, rekao je ministar  Ćorić.


GSS-ovci će imati važnu ulogu u radu Parka prirode Dinara - naglašeno je nakon sastanka.

- Mjesto HGSS-a u ovoj priči je značajno i veliko. Svi su naši članovi i planinari i tu pohode, to je naša kuća. Ali i što se tiče same sigurnosti svih budućih gostiju, ljudi koji žele doći u ovaj kraj, mi smo ti koji će se o tome brinuti, dodaje Josip Granić, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!