Dio hrvatskih državljana napustio Ukrajinu

15.02.2022.

12:03

Autor: HRT

Gordan Grlić Radman

Gordan Grlić Radman

Foto: HRT / HTV

Ministar Gordan Grlić Radman rekao je da je dio hrvatskih državljana napustio Ukrajinu te dodao kako diplomatsko-konzularno predstavništvo stoji svima na raspolaganju za bilo koji oblik pomoći. 

- Oni nisu dužni javiti se veleposlanstvu, iako je nama dobro znati kako raspolagati informacijama. Oni donose vlastite odluke, ali je važno da znaju da država stoji iza njih i da su diplomatsko-konzularna predstavništva njima na raspolaganju u bilo kojem obliku pomoći, poručio je ministar. 

Prema posljednjim informacijama iz Ukrajine, predsjednik Volodimir Zelenski u dramatičnom obraćanju naciji objavio je kako je od američkih izvora ponovno dobio informaciju da će Rusi sutra krenuti u napad. Najavio je da će taj dan biti proglašen Danom ukrajinskog jedinstva i pozvao narod da sa zastavama izađe na ulice. S druge strane, Rusija je objavila da povlači dio vojnika nakon što su završene vojne vježbe.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!