14:24 / 31.05.2021.

Autor: Hina/HRT/D.S.

U Kraljevcu na Sutli i treći krug izbora

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / Shutterstock

Državno izborno povjerenstvo (DIP) potvrdilo je u ponedjeljak da će se treći krug lokalnih izbora održati u samo jednoj, zagorskoj općini Kraljevec na Sutli, a da će se izbori ponoviti u dva grada i u jednoj općini na po jednom biračkom mjestu.  

U općini Kraljevec na Sutli za dva će se tjedna, 13. lipnja, održati treći krug glasovanja u koji su ušle kandidatkinje s najvećem brojem glasova u drugom krugu Blanka Stipčić Berić (SDP) i nezavisna Danijela Pongrac.


Od troje kandidata, koliko ih je bilo u drugom krugu, u nedjelju niti jedan nije osvojio dovoljno glasova za pobjedu, više od 50 %, pa će se načelnica izabrati u trećem krugu.

 

Zbog viška glasačkih listića u glasačkoj kutiji, izbori će se u iduću nedjelju, 6. lipnja ponoviti na po jednom biračkom mjestu u gradovima Cresu i Petrinji te u slavonskoj općini Jarmina.


 Iz DIP-a napominju da još traju rokovi za zaštitu izbornog prava te da je moguće i ulaganje prigovora na odluke nadležnih izbornih povjerenstava vezano uz naprijed navedeno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!