Penava obranio mjesto gradonačelnika Vukovara

30.05.2021.

20:52

Autor: HRT/Hina

DIP: U Vukovaru Penava u prednosti pred Mažarom

DIP: U Vukovaru Penava u prednosti pred Mažarom

Foto: HRT / HTV

Ivan Penava ostaje gradonačelnikom Vukovara nakon što je u drugom krugu lokalnih izbora pobijedio HDZ-ovog Nikolu Mažara.

- Građani Vukovara rekli su svoje i opredjelili se za program koji sam im ponudio. Nastavljam raditi u korist Vukovara i građana ovoga grada. Nastavljamo s projektima jer želimo još ljepši Vukovar, s novim radnim mjestima i zadovoljnim građanima, kratko je kazao Ivan Penava. 


Prema privremenim i neslužbenim rezultatima za Penavu, koji je prošle godine napustio HDZ te je u izbornu utrku za drugi gradonačelnički mandat ušao kao nezavisni uz podršku Hrvatskih suverenista, Hrvatske konzervativne stranke i Domovinskog pokreta, glasovalo je 5392 glasača. HDZ-ov Nikola Mažar dobio je glasove 4529 vukovarskih glasača. 


Iako je obranio mjesto gradonačelnika, za većinu u Gradskom vijeću Vukovara Nezavisnoj listi Ivan Penava nedostaje jedno vijećničko mjesto. Penava ima devet vijećnika, HDZ pet, SDSS dva, a po jednog vijećnika imaju Nezavisna lista Željko Sabo, Demokratski savez Srba i Koalicija HNS-HSS-ANU-HSLS. 


U stožeru Ivana Penave vlada pobjednička atmosfera, javila je Zrinka Perić. 


- Presretan sam, zahvaljujem biračima koji su nam poklonili povjerenje za ovaj treći mandat koji je pred nama. Bilo je nešto teže nego što smo očekivali. Koalicija stranaka Ivan Penava i građani uspjeli su pobijediti te velike sustave i nastavit ćemo raditi i boriti se da Vukovar bude među prvima u Hrvatskoj, sve ono što smo imali pokazati na političkoj sceni, mislim da smo to napravili, HDZ i SDP su kompromitirani i truli, mislim da su građani toga svjesni, rekao je Ivan Penava. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!