15:27 / 15.12.2018.

Autor: HRT

Divjak najavila akcijski plan prevencije nasilja u školama

-

-

Foto: - / -

"Jučer sam sazvala pripremni sastanak za izradu novog akcijskog plana prevencije nasilja u školama, koji će obuhvatiti promjenu pravnog okvira, pripremu edukacije te sustav podrške za učitelje, učenike i roditelje", rekla je ministrica.
Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja stigla je izjava ministrice Blaženke Divjak u vezi s današnjim prosvjedom.

"Pozdravljam i podupirem ukazivanje na važnost rješavanja problema nasilja u školama i društvu. Međutim, važno je da budemo oprezni u porukama koje šaljemo. Moramo zapamtiti da nikada nasilje nije iskorijenilo nasilje, već istraživanja dokazuju da u prevenciji nasilja ključnu ulogu imaju edukacija i odgovornost roditelja i same škole, ali i uključivanje svih drugih relevantnih ustanova i dionika. Jučer sam sazvala pripremni sastanak za izradu novog akcijskog plana prevencije nasilja u školama, koji će obuhvatiti promjenu pravnog okvira, pripremu edukacije te sustav podrške za učitelje, učenike i roditelje. Usto ističem da je Ministarstvo u proteklih godinu i pol dana bitno povećalo ulaganje u edukaciju i programe prevencije nasilja u školama te da će i dodatno pojačati financiranje projekata koji podupiru škole bez nasilja."

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!