13:14 / 14.03.2020.

Autor: B.A./Hina

Divjak pozvala na disciplinu i solidarnost: "Ovo je pionirski pothvat"

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na globalnoj razini padaju Microsoft servisi, ali mi ćemo za sve imati i backup verziju, rekla je Divjak
Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u subotu da od svih sudionika virtualnog obrazovnog sustava koji se uvodi zbog koronavirusa očekuje disciplinu, strpljenje i solidarnost te pozvala stručnjake da pridonesu tom pionirskom pothvatu ubrzane digitalne transformacije.

- Ovo što mi sada radimo stvarno je pionirski pothvat, jer smo u dva tjedna upogonili sustav u kojemu je preko pola milijuna ljudi u Hrvatskoj, i to nije jednostavno, rekla je Divjak uoči sastanka premijera i ministara s Nacionalnim stožerom za civilnu zaštitu.

Od svih sada očekuje "disciplinu, strpljenje i solidarnost".

- Na globalnoj razini padaju Microsoft servisi, ali mi ćemo za sve imati i backup verziju. To je ono na čemu radimo i zato treba imati i disciplinu i strpljenje, trebamo biti i solidarni, jer sve ono što sada mi proizvodimo objavit ćemo i na televiziji i preko YouTubea, i omogućiti ne samo da se upotrebljava u Hrvatskoj nego i u susjednim zemljama, u Bosni, Srbiji, Sloveniji, Makedoniji, gdje god nemamo te jezične barijere, kazala je ministrica.

To je, dodala je, prilika da pokažemo da smo solidarni u ovakvoj situaciji. Pozvala je sve učitelje, stručnjake, ljude koji rade u visokom obrazovanju, da daju svoj doprinos tako što će ministarstvu poslati linkove na svoje materijale, koji će se, kako je naglasila, također upotrebljavati.

- Nama treba tjedno preko 300 različitih video materijala, barem 300 različitih, i u tom smislu svaka pomoć dobro dođe. A pozivam i sveučilišta i fakultete da i svoje materijale otvore za druge fakultete. To će biti prilika da svi nešto naučimo i da imamo ubrzanu digitalnu transformaciju, pokažemo da kad stavimo glave skupa možemo uspjeti u ovakvim trenucima, koji su teški ne samo za Hrvatsku nego za cijeli svijet, poručila je Divjak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!