Stršljeni uboli djecu i učiteljice; Ravnateljica škole: Svi su dobro, otpušteni su iz bolnice

13.10.2022.

17:06

Autor: T.D./HRT

Gordana Kajić, ravnateljica OŠ Kustošija

Gordana Kajić, ravnateljica OŠ Kustošija

Foto: HRT / HTV/Shutterstock

Šestero djece i dvije učiteljice uboli su danas stršljeni dok su bili na terenskoj nastavi na Medvedgradu. 

Gordana Kajić, ravnateljica Osnovne škole Kustošija za HTV objasnila je kako su stršljeni na terenskoj nastavi napali učenike i dvije učiteljice.

- Danas je bila terenska nastava učenika sedmih razreda, radi se o 68 učenika. Stazom kojom se inače ide na Medvedgrad, na samom kraju puta, našu djecu su napali stršljeni, šestero djece je ubodeno te dvije učiteljice. Trenutno su svi dobro. Pozvana je hitna i utvrđeno je da učenike ne treba odvesti jer nisu u nikakvoj opasnosti. Jedan učenik je imao kasnije reakciju te dvije učiteljice, rekla je.

Naglasila je da su prije dolaska hitne, zaustavili prolaznicu koja ih je odvela na Sveti Duh.

- Pružena im je pomoć. Učenik je prebačen kasnije u Klaićevu bolnicu te su na koncu svi pušteni kući. Učenik nije alergičan, ali ubodi su bili u glavu. Svi su otpušteni iz bolnice. Ovo nam se nikad nije dogodilo, rekla je Kajić.

Istaknula je kako terensku nastavu nikad ne organiziraju u rujnu baš zbog ovakvih stvari.

- Obično u ovo doba imamo jakne i zaštićeni smo. To su naše uobičajene destinacije u koje se uključuju učitelji biologije, matematike, geografije, svatko ima svoj dio priče za takvu terensku nastavu, rekla je.

Naglasila je kako je dan bio dug, ali svi su dobro.

- Učenicima je to šok da insekti tako napadaju, mnogi se nisu s tim susreli. S roditeljima smo uvijek u kontaktu, odmah su znali što se dogodilo. Obavijestila sam sve nadležne, od ministarstva, Gradskog ureda za obrazovanje, Zavoda za javno zdravstvo, da nam pomognu u ovakvim situacijama, rekla je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!