Trubom u podne - djelatnici Hitne pomoći za beneficirani radni staž

21.02.2022.

16:35

Autor: Regionalni dnevnik HTV-a/HRT/D.S.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Regionalni dnevnik HTV-a / HRT

Istarski djelatnici Hitne medicinske pomoći pridružili su se kolegama iz ostalih krajeva Hrvatske u nastojanjima da se izbore za beneficirani radni staž tako da su u podne na pet minuta uključili zvučne signale. 


Poručili su kako je Hitna medicinska pomoć jedina hitna služba u zemlji koja nema povlašteni radni staž pa traže ispravak pogreške iz 1998. kada je on za njih ukinut. Od tada su, kažu, u nepovoljnom položaju u usporedbi s drugim interventnim službama.


- Jedina žurna služba koja nema beneficirani radni staž je upravo hitna medicinska služba pa imamo situacije da ljudi sa 65 godina moraju nositi tešku opremu, moraju nositi pacijente, trčati po terenu što postaje fizički neizdrživo. Današnjom akcijom u cijeloj Hrvatskoj želi se probuditi svijest onih koji bi trebali o tome odlučiti, rekla je ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije Gordana Antić.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!