10:22 / 01.03.2019.

Autor: D.M./HRT

Djevojčica u KBC-u Zagreb u ovom je trenutku - najbolje moguće

-

-

Foto: - / -

Troje djece koje je jučer s balkona na prvom katu bacio njihov otac na liječenju je u zadarskoj bolnici. Osmogodišnja djevojčica operirana je.
S posebnim zanimanjem prati se stanje teško ozlijeđene sedmogodišnje djevojčice koja je sinoć na Rebro dovezena iz Zadra, a koju je otac s još dvjema sestrama i bratom bacio s prvog kata obiteljske kuće u Pagu. Tijekom noći stanje joj se nije pogoršalo - nije u induciranoj komi, ali diše s pomoću respiratora, izvijestili su na konferenciji za novinare u KBC-u Zagreb.  Djevojčica je s politraumama smještena na Odjel za pedijatrijsku intenzivnu medicinu. Stanje djeteta je ozbiljno, ali stabilno, rekao je ravnatelj prof. dr. sc. Ante Ćorušić

- Ovog trenutka zadovoljni smo stanjem djevojčice. Nije u induciranoj komi, dobro je sedirana, reagira na podražaje, ali je na respiratoru. Za sada nisu u planu nikakve operacije, pušta se da vrijeme odradi svoje. Cijeli lanac zbrinjavanja djevojčice funkcionirao je najboje moguće, za primjer kako bi to trebalo biti. Ona je politraumatizirana, najviše zabrinjava ozljeda glave, ali je njeno stanje zadnjih 14 sati stabilno. Jako smo zadovoljni. Detalje ne bih iznosio, kazao je prim. dr. Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i voditelj Odjela za pedijatrijsku intenzivnu medicinu KBC-a Zagreb.Djeca u zadarskoj bolnici stabilno

O stanju djece koja su jučer primljena u Opću bolnicu Zadar izvijestio je zamjenik ravnatelja Edi Karuc. - Tijekom jutra osmogodišnja djevojčica podvrgnuta je operativnom zahvatu na maksilofacijalnoj kirurgiji. Zahvat je protekao uredno. Drugo dvoje djece u dobi od tri i pet godina i dalje je na Odjelu dječje kirurgije te je njihovo zdravstveno stanje stabilno. Mama je bila s njima cijelu noć i zadovoljni smo njihovim oporavkom, kazao je.Oca koji je jučer rano ujutro izvukao četvero djece iz kreveta i bacio ih s prvog kata kuće u Pagu ispitao je državni odvjetnik. Zatim će pred suca istrage koji će odlučivati o istražnom zatvoru. Tereti ga se za četverostruki pokušaj teškog ubojstva, za što je predviđena zatvorska kazna od 15 do 40 godina. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!