12:20 / 31.01.2019.

Autor: T.V./HRT

Dogovorena gradnja dnevne bolnice u Metkoviću

-

-

Foto: - / -

Gradnja dnevne bolnice u Metkoviću, čija je vrijednost procijenjena na 50 milijuna kuna, počet će početkom jeseni i najvećim će se dijelom financirati iz fondova Europske unije.
Dobra vijest za stanovnike doline Neretve. Gradnja dnevne bolnice u Metkoviću, čija je vrijednost procijenjena na 50 milijuna kuna, počet će početkom jeseni i najvećim će se dijelom financirati iz fondova EU-a. Potvrdio je to ministar zdravstva Milan Kujundžić uoči sastanka s gradonačelnicima Metkovića, Opuzena i Ploča te s članovima Inicijative "Sinovi i kćeri Neretve".

- Dnevna bolnica smjestit će se u zgradi bivšeg Općinskoga suda i bit će dio Opće bolnice Dubrovnik čiji će specijalisti svaki dan dolaziti u Metković, što će Neretvanima olakšati dijagnostičke pretrage radi kojih su do sada morali odlaziti u Dubrovnik ili Split, rekao je ministar Kujundžić.- Ishodovna je građevinska dozvola, kreće se s raspisivanjem natječaja za izvođenje radova. Prema mojoj procjeni sedmi, osmi mjesec bit će raspisan taj natječaj i očekuje se početak gradnje najdalje u devetom mjesecu ove godine, kazao je metkovski gradonačelnik Dalibor Milan.

Dnevna bolnica ne može rješiti hitne slučajeve, posebice vikendom kad ne radi dijagnostika. I na tom se planu nazire privremeno rješenje. Dok ne stupi novi pravilnik na snagu za analizatore - Dom zdravlja, odnosno laboratorij doma zdravlja bit će u pripravnosti i kad ne radi. Dogovorena je i djelotvornija helikopterska služba, ali i integracija svih službi u Domu zdravlja predviđena novim Zakonom o zdravstvu.

Najveći nedostatak neretvanskog zdravstva - velika udaljenost do bolnica, teško se može promijeniti. No ako je suditi prema današnjem sastanku, i to se može poboljšati.

-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!