Zbog lažne dojave o bombi evakuiran Avenue Mall

16.06.2022.

21:05

Autor: M.M./HRT

Dojave o bombama

Dojave o bombama

Foto: Slaven Branislav Babic / Pixsell

Večeras ponovno lažna dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi. Primili su je u zagrebačkom Avenue Mallu malo poslije 20 sati. U skladu s protokolom - policija je evakuirala trgovački centar. Međutim, nakon detaljne provjere - utvrdili su da je dojava bila lažna. 

Ovo je već četvrti takav slučaj u posljednjih nekoliko tjedana.

Proteklog vikenda policija je zaprimila 11 dojava o bombama u više trgovačkih centara, koje su srećom bile lažne. Mejlovi su došli s ruske domene. Svi trgovački centri bili su brzo evakuirani. Pregledali su ih protueksplozijski stručnjaci, nakon čega su ponovno otvoreni.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević tada je izjavio kako one koji lažno dojavljuju o bombama treba drastično kazniti.

Dojava o bombi u Avenue Mallu

Dojava o bombi u Avenue Mallu

Foto: Slaven Branislav Babic / Pixsell

Radni sastanak načelnika PU zagrebačke i odgovornih osoba za sigurnost u trgovačkim centrima

Jučer je u prostorijama PU zagrebačke održan radni i koordinacijski sastanak na kojem su bili prisutni načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić sa najbližim suradnicima te odgovornim osobama za sigurnost više trgovačkih centara iz Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Tema održanog sastanka su postupci i mjere samozaštitnog ponašanja i sigurnosti građana kod dojava o eksplozivnim i sličnim napravama.

Načelnik Policijske uprave zagrebačke istaknuo je kako svima treba biti primarni cilj zaštita života ljudi i imovine te da samo uz međusobnu koordinaciju svih nadležnih službi u cijelom procesu mogu pridonijeti da održe sigurnost i povjerenje sugrađana.

Svim prisutnima skrenuta je pozornost na potrebu organizirane provedbe mjera samozaštitnog ponašanja, na važnost uloge zaštitarske službe, ali i ostalih zaposlenika te osnovna pravila ponašanja nakon zaprimljenih anonimnih dojava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!