Lažne dojave o bombama, policija kod Arene obavlja pregled

12.06.2022.

10:25

Autor: HRT/Hina

Policija je na terenu, pregledava trgovačke centre

Policija je na terenu, pregledava trgovačke centre

Foto: Dnevnik u podne / HRT

Policija je jutros dobila niz dojava o bombama u trgovačkim centrima, koje su srećom bile lažne. Oko 9 i 30 evakuiran je City Centar One, a potom i Supernova i Garden Mall. Sat vremena kasnije evakuiran je Designers Outlet kod Ikee, a nakon toga i Arena Centar. 

Novinarka HTV-a Iva Magušić Dumančić za podnevni Dnevnik javila se ispred Arena centra koji je evakuiran. Navela je koji su sve centri jutros dobili dojave o bombama te bili evakuirani. Podsjeća da je ovo već treći put da stižu dojave o bombama u šoping centrima i dodaje da policija traga za počiniteljima.

Policija je dojavu primila u 9:30 za tri centra, nakon toga zaredalo ih se još nekoliko.

Svi trgovački centri brzo su evakuirani. Pregledali su ih protueksplozijski stručnjaci, nakon čega su ponovno otvoreni.

Posljednja dojava stigla je oko 11 sati - o navodnoj bombi postavljenoj u Arena centru. Policija je još ondje i obavlja pregled.

U posljednjih nekoliko mjeseci - bilo je više dojava o bombama u trgovačkim centrima i sve su se pokazale lažnima.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je kako one koji lažno dojavljuju o bombama treba drastično kazniti.

- Prema posljednjim informacijama koje sam dobio od načelnika PUZ-a, policija će se priopćenjem detaljno očitovati o tim dojavama. Očito je riječ o nizu lokacija gdje je došla prijava o podmetnutoj bombi koje se sada provjeravaju na različitim lokacijama u gradu. U posljednje vrijeme, ovo je treća dojava o bombama u šoping centrima (...) Očekujem od policije da utvrdi, ako se radi o lažnim dojavama, kao što je bilo posljednja dva puta, tko je to prijavio jer je to kazneno djelo. To uznemirava građane i javnost i bilo bi dobro da policija utvrdi tko to radi i da ga se kazni, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!