Dojmovi političara nakon otvaranja Pelješkog mosta

27.07.2022.

10:05

Autor: HRT

Kolinda Grabar Kitarović

Kolinda Grabar Kitarović

Foto: HTV / HRT

Uz Himnu slobodi i vatromet, sinoć je svečano otvoren Pelješki most, a jug zemlje nakon 304 godine napokon je povezan s ostatkom Hrvatske. Evo dojmova sudionika proslave, nakon otvorenja mosta.


Bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je kako je osjećaj predivan i neopisiv. Spajanje Hrvatske izaziva ponos, nadu i zajedništvo, dodala je.

Radimir Čačić kazao je kako je most prekrasan, a osvrnuo se i na izmjenu projekta.

- 'Bitan doprinos', kao što to često u životu biva - je jedna zločesta namjera Vlade BiH koja je inzistirala na visini od 55 metara koja je potpuno nepotrebna. Ali, u suštini - umjesto jednog 'flat' grednog mosta, koji su obično ružni mostovi - dobili smo prekrasnu liniju i jedan od najljepših mostova u svjetskim razmjerima. Malo je skuplje, ali za vječnost je prekrasno, kazao je.

Siniša Hajdaš Dončić rekao je kako će most pomoći stanovnicima Pelješca, Korčule i Dubrovnika, ali i naglasio kako je za dobru prometnu povezanost potrebno završiti cijeli projekt povezivanja hrvatskog juga - sve do granice sa Crnom Gorom.

Dojmovi političara nakon otvaranja Pelješkog mosta

Dojmovi političara nakon otvaranja Pelješkog mosta

Foto: HTV / HRT

- Mislim da ovako velik projekt nikada nije jednostavan, uvijek možete tražiti kritike i govoriti da je moglo brže, ali to ono što je bilo. Trebamo biti okrenuti budućnosti i zato bih volio da ovaj most služi kao inspiracija svima nama da Hrvatska bude predvodnik i u svim drugim segmentima, rekao je Ivica Puljak (Centar), nakon otvorenja Pelješkog mosta.

- Most je san koji je danas dosanjan. Most budi i nadu da ćemo premostiti brojne krize koje su pred nama i da ćemo biti solidarni s ljudima koji su u potrebi, poručio je Miro Bulj

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!