Dopušteni posjeti korisnicima domova za starije osobe

01.02.2021.

20:25

Autor: HRT/D.D.

Dozvoljne posjete domovima za starije

Dozvoljne posjete domovima za starije

Foto: Ilustracija / Pixabay

U Gradu Zagrebu su dopušteni posjeti korisnicima domova za starije osobe uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera, priopćeno je u ponedjeljak iz zagrebačke gradske uprave.

- Najnovijim uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 za pružatelje socijalne usluge smještaja za starije osobe i osobe s invaliditetom u sustavu socijalne skrbi koje su donijeli Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ), Nastavni zavod za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar' i Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike dopušteni su posjeti korisnicima domova za starije osobe uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera, naveli su iz Ureda zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Iz Grada Zagreba podsjećaju da rizik od širenja zaraze još postoji i apeliraju na odgovorno ponašanje članova obitelji i prijatelja korisnika.

Posjetitelje korisnika domova za starije osobe upućuju da se prije toga konzultiraju sa stručnim djelatnicima domova za starije osobe oko dogovora vezano za termin i načina odvijanja posjeta.

- Otvaranjem domova za starije osobe za posjete zaštita zdravlja korisnika i dalje je odgovornost svakog od nas pojedinačno, a samo odgovornim ponašanjem možemo zaštiti naše najstarije sugrađane", ističu iz gradske uprave.

Dodaju kako je uz velike napore i strogo pridržavanje epidemioloških mjera od korisnika i djelatnika domova za starije osobe, suočavanje s virusom uspješno svladavano tijekom cijele godine. Izražavaju nadu da će i procjepljivanje korisnika i djelatnika domova kao i opće populacije pridonijeti dodatnom poboljšanju epidemiološke slike i normalizaciji svakodnevnog života građana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!