Dr. Soldo poručuje: Cijepite se odmah!

27.07.2021.

09:19

Autor: V.K./Dobro jutro, Hrvatska/HRT

dr.Dragan Soldo, liječnik obiteljske medicine

dr.Dragan Soldo, liječnik obiteljske medicine

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

U ordinaciji liječnika obiteljske medicine dr. Dragana Solde cijepljeno je više od 90 posto pacijenata starijih od 65 godina.

Dr. Soldo poručuje: Cijepite se odmah!

Dr. Soldo poručuje: Cijepite se odmah!

Foto: DJH / HRT

Na pitanje kako se u njegovoj ordinaciji cijepilo toliko pacijenata dr. Soldo je rekao kako su u cijepljenju važne kratke poruke:

- Trebam li se cijepiti? DA, Kada? ODMAH, S jednom ili dvije doze? SA DVIJE, naglasio je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

Soldo je rekao kako je u početku bio veliki problem jer nije bilo dovoljno cjepiva pa su ljudi stalno zvali kako bi saznali kada će doći na red.

Slabo pokretne i nepokretne pacijente su također u velikom broju procijepili što putem kućnih posjeta, a neke su doveli i članovi obitelji u ordinaciju.

- Još smo daleko od dostizanja cilja glede cijepljenja. Moja poruka za starije od 65 godina i kronične bolesnike, cijepite se zbog sebe, a za mlađe osobe cijepi se zbog sebe i zbog drugih. Kod cijepljenja mlađih očito je potrebna jača javnozdravstvena kampanja jer kod njih postoji određena nesigurnost, istaknuo je Soldo.

Što se tiče moguće treće doze cjepiva od jeseni, rekao je kako su istraživanja pokazala da će cjepivo koje smo dobili davati sigurnost od godinu dana, a hoće li trebati i treća doza to je još uvijek u fazi istraživanja, ali oni koji su se cijepili s dvije doze, za njih neće biti problema da se cijepe i s trećom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!