14:58 / 24.07.2019.

Autor: M.Š./Hina

Dragovan: Napad ostavlja prostor za preispitivanje odluka u budućnosti

-

-

Foto: - / -

Igor Dragovan ističe da Hrvatska vojska sudjeluje u mnogim misijama, a i Hrvatska je sama bila primatelj takve vrste pomoći.
Predsjednik saborskog Odbora za obranu Igor Dragovan (SDP) izrazio je u srijedu sućut obitelji vojnika HV-a poginulog u Afganistanu kazavši da takav tragičan događaj nikoga ne ostavlja ravnodušnim, no mora se napraviti analiza i sigurnosna procjena stanja kako bi se donosile daljnje odluke.

- Napadnuti hrvatski vojnici u Afganistanu! Jedan ubijen, dvojica teško ranjena


- To je rizično područje i sve su te misije rizične, žalosno je da se ovakvi nesretni slučajevi mogu dogoditi često. Ne bih žurio s odlukama, vjerujem da će se napraviti analiza s obzirom na to da je ovo bio napad, a ne nesreća. Napravit će se sigurnosna procjena trenutnog stanja, rekao je Igor Dragovan novinarima na Markovu trgu.

Unatoč tomu što su svi svjesni rizika kod takvih vrsta operacija, rekao je Dragovan, tragičan događaj koji se dogodio nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a sigurno ostavlja prostor za preispitivanje odluka u budućnosti.

- Bez obzira na to što smo u Afganistanu prisutni već duže vrijeme, od 2002. godine, te nije bilo ozbiljnijih incidenata do ovoga slučaja, sigurno će odgovorni ljudi analizirati svu i trenutnu sigurnosnu situaciju te sve što se može događati u budućnosti, vezano za ovaj nesretni događaj, kaže Dragovan.

Podsjetio je da Hrvatska vojska sudjeluje u mnogim misijama, a i Hrvatska je sama bila primatelj takve vrste pomoći. 

- U tom postupku rade pripadnici Oružanih snaga, u sprječavanju vojnih sukoba, i vjerujem kako je naš doprinos bio izuzetno visok, što potvrđuju i naši partneri, dodao je.

Odluku što treba napraviti sutra ne bi donosio, kaže, a nije htio odgovoriti niti trebaju li se hrvatski vojnici povući iz Afganistana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!