12:28 / 07.11.2019.

Autor: T.V./HRT/Hina

Druga najveća zapljena heroina u RH

-

-

Foto: - / -

U sklopu koje su zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogom uhićeni 51-godišnji muškarac i 43-godišnja žena. Veći dio droge pronađen je u jednoj garaži na zagrebačkoj Trešnjevci.
Četiri kilograma heroina u rukama je zagrebačke policije. Rezultat je to akcije u sklopu koje su zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogom uhićeni 51-godišnji muškarac i 43-godišnja žena. Veći dio droge pronađen je u jednoj garaži na zagrebačkoj Trešnjevci.

- Statistički gledano, ovo je druga najveća zapljena na području Republike Hrvatske, istaknuto je na izvanrednoj konferenciji u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Policijska akcija počela je u utorak nakon što je kod 51-godišnjeg muškarca pronađeno malo manje od grama kokaina. Nakon toga pretragom njegove kuće pronađeno je 38 grama heroina, tridesetak grama kokaina, dvije digitalne vage i smjesa za "razrjeđivanje" droge. Glavnu lovinu - čak 4,225 kilograma heroina pakiranog u sedamnaest vrećica - policajci su pronašli u sjedalu motocikla parkiranog u garaži.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena prijava protiv 51-godišnjaka i 43-godišnje žene dostavljena je općinskom Državnom odvjetništvu.

Kako je istaknuto, ova rekordna zapljena dogodila se nakon što je prije dva dana u Zagrebu pronađeno više od dva kilograma heroina u automobilu srpske registarske oznake.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!