Drugi krug unutarstranačkih izbora u SDP-u

04.12.2021.

07:51

Autor: T.V./HRT

Raskol u SDP-u

Raskol u SDP-u

Foto: Dnevnik / HRT

Održava se drugi krug unutarstranačkih izbora SDP-a za Zagreb i Šibenik. U Zagrebu se bitka vodi između Viktora Gotovca i Mateja Mišića. U prvom krugu Gotovac je osvojio 524, a Mišić 261 glas. Riječ je o najvećoj SDP-ovoj organizaciji. Raspuštena je početkom godine, a iz nje je izbačen veći broj članova, uključujući njezina bivšeg predsjednika Gordana Marasa.


- Hvala drugaricama i drugovima, SDP-ovkama i SDP-ovcima, što svojim izlaskom u što je moguće većem broju pokazuju život stranačke organizacije u Gradu Zagrebu i doprinose političkoj profilaciji organizacije. Očekujem da najbolji pobijedi, ali prije svega da organizacija pobijedi i oživi, poručio je Viktor Gotovac, kandidat za predsjednika zagrebačkog SDP-a.

- Kroz ovih više od mjesec i pol dana kampanje prezentirao sam i svoj dosadašnji rad, 15 godina u SDP-u, rad kao gradskog zatsupnika u prošlom mandatu i očekujem da će to članovi i članice i valorizirati, jednako kao i moj program i ideje koje sam prezentirao za budućnost SDP-a, kazao je Matej Mišić, kandidat za predsjednika zagrebačkog SDP-a.

U subotu, 27. studenog, održan je prvi krug unutarstranačkih izbora u SDP-u, na kojem su birani predsjednici, potpredsjednici te članovi predsjedništava općinskih, gradskih i županijskih organizacija.


Nakon prvog kruga unutarstranačkih izbora predsjednik SDP-a u Splitsko-dalmatinskoj županiji ostaje Ranko Ostojić, a predsjednik SDP-a u Krapinsko-zagorskoj županiji ostaje Siniša Hajdaš Dončić. Predsjednik SDP-a u Zagrebačkoj županiji i dalje će biti Mihael Zmajlović, u Varaždinskoj županiji saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora, u Istarskoj županiji gradonačelnik Umaga Vili Basanese, u Požeško-slavonskoj Mitar Obradović, a u Sisačko-moslavačkoj županiji Kristina Ikić Baniček.

Novoizabrani predsjednici županijskih organizacija su Ivica Lukanović u Primorsko-goranskoj županiji, Jure Zubčić u Zadarskoj županiji, gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Krešimir Čulinović u Ličko-senjskoj županiji, Mario Vučinić u Brodsko-posavskoj županiji, Sanja Bježančević u Osječko-baranjskoj županiji, Goran Heffer u Vukovarsko-srijemskoj županiji, Tomislav Golubić u Koprivničko-križevačkoj županiji te Dalibor Domitrović u Karlovačkoj županiji. U drugom krugu izbora birat će se predsjednik SDP-a u Šibensko-kninskoj županiji između Karla Klarina i Ivana Rajića.

U prvom krugu izabrani su i predsjednici gradskih organizacija. Novi predsjednik SDP-a u Rijeci postao je riječki gradonačelnik Marko Filipović, u Osijeku Milan Blagojević, a u Splitu Damir Barbir.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!