20:40 / 21.06.2019.

Autor: HRT

Dubrovačka žičara u pogonu za desetak dana

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Tvrtka Excelsa nekretnine pristala je platiti dug od 46 milijuna kuna Gradu, državi i Carinskoj upravi nastao devetogodišnjim radom bez koncesije.
Gotovo dva mjeseca nakon što je Carinska uprava zatvorila jednu od glavnih dubrovačkih turističkih atrakcija, žičaru koja vodi na Srđ, dogovor je ipak postignut. Žičara bi ponovno trebala biti u pogonu za desetak dana.

Nakon iscrpnih pregovora i nebrojenih tužbi, vlasnik žičare, jedne od najpoznatijih dubrovačkih atrakcija, tvrtka Excelsa nekretnine pristala je platiti dug od 46 milijuna kuna Gradu, državi i Carinskoj upravi nastao devetogodišnjim radom bez koncesije.

Novim ugovorom predviđeno je da će 15 posto godišnjeg prihoda od žičare biti uplaćivano Gradu. Grad Dubrovnik će u ovom odnosu od plaćanja dugova iz prošlosti uprihodovati 26 milijuna kuna. Koncesionari nisu imali komentara.

U međuvremenu, turisti na jednu od najatraktivnijih dubrovačkih lokacija dolaze taksijem ili pješice. Plato žičare zatvoren je i prazan. Radi samo jedna suvenirnica. No prema riječima gradonačelnika Frankovića, ako sve bude išlo prema planu, žičara bi mogla proraditi već 1. srpnja. Jedan od uvjeta je i zeleno svjetlo gradskih vijećnika koji će o tome raspravljati u četvrtak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!