14:08 / 16.01.2020.

Autor: Davmir Dević/IMS/HRT

Dvorny: Zeljko je zbog Sauche znala plakati

-

-

Foto: - / -

Na suđenju bivšem predstojniku ureda premijera Tomislavu Sauchi i tajnici tog ureda Sandri Zeljko u aferi "Dnevnice" svjedočio je Sauchin zamjenik Dalibor Dvorny.
Na suđenju bivšem predstojniku ureda premijera Tomislavu Sauchi i tajnici tog ureda Sandri Zeljko u aferi "Dnevnice" svjedočio je Sauchin zamjenik Dalibor Dvorny. Kazao je kako je njegov Saucha tajnicama znao davati upute za izradu putnih naloga.

Dodao je da je Sauchina tajnica Sandra Zeljko, koja s njim u ovom slučaju dijeli optuženičku klupu, izrađivala putne naloge za njega i Sauchu, ali i za sve zaposlenike Ureda predsjednika Vlade RH. Govoreći o odnosima Sauche i Zeljko, kazao da je njegov bivši nadređeni pretjerivao u svojim zahtjevima prema svojoj tajnici te da su njihovi odnosi znali biti narušeni. Zbog toga je Zeljko znala plakati, dodao je.

- Sandra Zeljko je bila definitivno ta koja je uživala nekakav autoritet vizavi svih ostalih. Ono što sam rekao u svom iskazu, ako je Sandra Zeljko nešto, bilo kome u Vladi ili u Saboru, naložila, to je bilo kao da je Tomislav Saucha izravno nazvao telefonski i to rekao, kazao je Davor Dvorny.

Jako ga iznenađuje, kaže, da je bilo moguće krivotvoriti gotovo 200 putnih naloga jer je - prema njegovim riječima - malo ljudi odlazilo na put bez premijera. Kaže da je tijekom četiri godine to morao uočiti saborski Ured za opće poslove koji je isplaćivao gotovinu na temelju putnih naloga koji nisu popraćeni potrebnom dokumentacijom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!