22:07 / 15.09.2021.

Autor: P.F./Hina/HRT

DZS: Dosad se samopopisalo više od 300.000 građana

Digitalni popis stanovništva

Digitalni popis stanovništva

Foto: Dnevnik / HRT

U prvoj fazi provedbe popisa stanovništva (samopopisivanje), koja je počela u ponedjeljak u ponoć, do srijede u 21 sat uspješno je popisano više od 300.000 građana, izvijestio je Državni zavod za statistiku (DZS).

Građani u prvoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj mogu do 26. rujna samostalno popisati sebe i sve članove svoga kućanstva na portalu e-Građani.

Pravilo samopopisivanja jest jedna vjerodajnica jedno kućanstvo, kažu u DZS-u, napominjući da takav način samopopisivanja omogućuje sigurnu i naprednu digitalnu komunikaciju s građanima, u vrijeme kada im to najviše odgovara.

Danas se samopopisao i ministar zdravstva Vili Beroš te je na twitteru pozvao građane da učine isto navodeći kako je do epidemiološki najsigurniji način.

- Sve one koji koriste sustav e-Građani, pozivam da iskoriste mogućnost samopopisivanja i sudjeluju u Popisu stanovništva 2021. Preporučam ovaj epidemiološki najsigurniji i najbrži način koji smo i moja obitelj i ja odabrali, napisao je Beroš.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!