Lovrić emotivno o Bandiću, objavio detalje o sprovodu

28.02.2021.

19:50

Autor: Dnevnik/B.A./HRT

Ivica Lovrić

Ivica Lovrić

Foto: Dnevnik / HRT

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Grada Zagreba Ivica Lovrić, dugogodišnji prijatelj i bliski suradnik iznenada preminulog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, rekao je u večerašnjem HTV-ovom Dnevniku kako će komemoracija biti organizirana sukladno epidemiološkim uvjetima u utorak u 12 sati u HNK, a dan poslije u 12 sati bit će održan pogreb na Mirogoju.


- Pripreme su u tijeku, rekao je Lovrić.


- Trudit ćemo se da sve bude organizirano na onoj razini koju Milan Bandić zaslužuje, dodao je.


Rekao je da će pogreb biti otvoren za građane sukladno mjerama, kao i da će Bandić biti pokopan na početku Aleje velikana, uz mirogojske arkade.


Lovrić je poručio da će grad nastaviti redovito funkcionirati, istaknuvši kako je Bandić svoju funkciju obnašao danonoćno, ali da se i oslanjao na svoje suradnike, pročelnike i druge zaposlenike.


- Neće biti nikakvih problema u funkcioniranju gradske uprave, poručio je Lovrić.

Upitan hoće li Bandićeva stranka imati svoga kandidata za gradonačelnika na predstojećim izborima odgovorio je kako večeras ne bi govorio o izborima.


- Mogu samo ponoviti - otišao je veliki gradonačelnik, dobar i veliki čovjek koji je 21 godinu vodio Zagreb. Radio je to sjajno. Teško će biti ponoviti ono što je Milan Bandić radio, rekao je Lovrić.


Dodao je kako će stranka sasvim sigurno nastaviti funkcionirati nakon Bandićeve smrti, kao i izbora.


Emotivni Lovrić rekao je kako je Bandić bio izuzetno dobar čovjek, a otkrio je i da ga je vijest o njegovoj smrti zatekla doma.


- Doma me zatekla vijest... Bilo je to negdje oko pola noći, evo... Možda je teško o tome i govoriti, zaključio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!