07:24 / 09.06.2020.

Autor: M.Š./HRT

Epidemija koronavirusa - najnovije informacije

Foto: Fotomontaža HRT/PIXSELL/REUTERS

Foto: Fotomontaža HRT/PIXSELL/REUTERS

Foto: - / PIXSELL

U posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze kaoronavirusom.
U posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze kaoronavirusom. Izjavio je to premijer Andrej Plenković nakon što je dobio informaciju od ministra zdravstva Vilija Beroša prilikom predstavljanja HDZ-ovog izbornog programa.

Nacionalni stožer za civilnu zaštitu RH objavio je, kao i dosad, u 14 sati nove podatke o epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj. Novooboljelih nema u posljednja 24 sata, pa je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2247.

Do sada je testirano 69115 osoba, od toga 249 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je šest osoba. Ukupan broj ozdravljenih je 2130, što su dvije novoozdravljene osobe u 24 sata. Ukupan broj preminulih je 106.

U Kliničkom bolničkom centru u Splitu na respiratoru su preminule dvije osobe ženskog spola, obje rođene 1941. godine.

Od 15. lipnja sportska natjecanja uz gledatelje

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je danas donio Odluku o izmjeni Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19. Ovom Odlukom omogućava se od 15. lipnja 2020. godine, s obzirom na vrlo dobru epidemiološku situaciju, održavanje sportskih natjecanja uz prisustvo gledatelja. Naravno, budući da je još uvijek potreban oprez Hrvatski zavod za javno zdravstvo će izraditi preporuke o načinu na koji će gledatelji moći biti prisutni na sportskim natjecanjima.

Koronavirus u Hrvatskoj

• Na području Osječko-baranjske županije trenutno se samo jedna osoba vodi kao oboljela od virusa COVID-19, dok su dvije osobe u samoizolaciji. Prema danas ujutro (9. lipnja 2020. godine) pristigloj informaciji, u Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata testirano je 66 uzoraka i svi su bili negativni. 

• To je već četvrti dan bez novooboljelih. Nacionalni stožer civilne zaštite idućih će dana predstaviti mjere koje će se primjenjivati ako se od koronavirusa razbole turisti, kako bi svi točno znali što im je činiti - najavila je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i članica stožera Maja Grba Bujević.

• Tijekom jutra pristizat će podaci županijskih stožera, a onda će Stožer civilne zaštite RH oko 14 sati objaviti podatke za cijelu Hrvatsku.

Koronavirus u svijetu

• U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom nakon provednih 814 testiranja, objavila je slovenska vlada. Opširnije

• Grčke vlasti izrazile su u ponedjeljak zabrinutost zbog porasta broja oboljelih od Covida-19 u zemlji koja se priprema za skori početak turističke sezone. Opširnije 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!