Evo kako funkcionira BAT testiranje u Puli

20.01.2022.

09:10

Autor: HRT

Kristijan Dujenović

Kristijan Dujenović

Foto: HTV / HRT

Nema gužvi za brzo antigensko testiranje u Puli, ali ni u cijeloj Istri, jer se takva testiranja već neko vrijeme provode u ordinacijama, naročito u turističkim mjestima. Problem je i što nova pošiljka BAT testova još u Istru nije stigla. Kako to funkcionira u Puli, objasnio je za Studio 4 voditelj Doma zdravlja, ispostava Pula Kristijan Dujmenović. 

 - Brzo antigensko testiranje je dodatna obveza liječnicima. Već dvije godine smo prenapregnuti, tako da je ovo samo kap u moru. Mi u Domu zdravlja testove smo preuzeli od ZZJZ-a i počeli smo s testiranjem. Testovi će nastaviti dolaziti i nemamo problema na terenu, kazao je Dujmenović ispred šatora u kojemu se nalazi punkt za brzo testiranje.

Naglasio je kako je sustav opterećen i osoblje se bori kako zna. Ljudi žele i PCR test, jer im to treba u Europi. Zainteresiranih za brzo testiranje ima, a jutros je kolegica već zabilježila jedan pozitivan slučaj, dodao je. 

Liječnica Matea Turudić objasnila je kako liječnici obiteljske medicine s testiranjem zasad nisu imali problema. Pacijenti im se jave telefonski, primaju ih neposredno prije kraja ili nakon početka smjene, kako ne bi došlo do kontakta. Zasad dnevno po ordinacijama bude po 10 testiranja. 

Više pogledajte u videoprilogu!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!