22:42 / 04.03.2021.

Autor: Hina/V.G.

Filipović o Škori: Najavio je kandidaturu kad se uvjerio da je Bandić pokopan

 Davor Filipović

Davor Filipović

Foto: Tomislav Miletic / PIXSELL

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović uvjeren je u pobjedu jer će, kako je poručio u četvrtak, građani prepoznati novi model upravljanja gradom koji u prvi plan stavlja odgovorno financijsko poslovanje, transparentnu obnovu i kapitalne projekte.

- Imam čvrstu podršku Gradske organizacije, predsjednika Plenkovića i cijelog HDZ-a, izjavio je Filipović novinarima nakon sjednice Gradskog odbora HDZ-a grada Zagreba koja je održana u središnjici stranke.

Na sjednici je bio i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković koji je također izišao pred novinare ali izjave nije davao. 

- Svi napadi koji u zadnje vrijeme dolaze prema meni samo su rezultat ogromne nervoze u redovima političkih protivnika. Novi model upravljanja gradom Zagrebom koji ću ponuditi, a koji će u prvi plan staviti odgovorno financijsko poslovanje, transparentnu obnovu grada i kapitalne projekte, uvjeren sam da će građani prepoznati i da ću u petom mjesecu pobijediti i postati gradonačelnik, poručio je Filipović. 

Najavio je da će tijekom sljedećih nekoliko tjedana prezentirati ključne odrednice programa. 

Škoro će ostati zabilježen kao najhrabriji političar u našoj Domovini 

Na pitanje novinara kako komentira navodnu kandidaturu čelnika Domovinskog pokreta Miroslava Škore za gradonačelnika Zagreba, Filipović je uzvratio da će "Škoro ostati zabilježen kao najhrabriji političar u našoj Domovini".  

- Nakon što je mjesecima skupljao hrabrost kako bi se kandidirao tek je jučer nakon što se osobno uvjerio da je pokojni gradonačelnik Bandić pokopan, najavio svoju kandidaturu. Također, nisam vidio kod nikoga toliku hrabrost da ide u treći izborni poraz u nizu, kaže Filipović. 

Također, kaže kako je "Škoro poznat po tome što je na Adventu imao i nekakve kućice, a poznato je svima kako se dolazilo do tih kućica. I sada nije dovoljna jedna kućica nego ih treba pet, šest ili deset. Sugrađani znaju kako im je naplaćivao najskuplji parking kraj bolnice".  

- Novi model upravljanja gradom Zagrebom je ono što ja nudim, a u tom novom modelu takvih promašenih stvari nikada više neće biti, poručio je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović.  


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!