19:39 / 04.03.2021.

Autor: Dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Troskot u Dnevniku: Ne zabrinjava nas Škoro, ući ćemo u drugi krug

Zvonimir Troskot

Zvonimir Troskot

Foto: Dnevnik / HRT

Zvonimir Troskot, kandidat za gradonačelnika Zagreba, rekao je u Dnevniku HTV-a kako Bandićeva iznenadna smrt ne mijenja Mostovu strategiju na skorim lokalnim izborima. Istaknuo je da se ona od starta fokusirala na rješenja koja su potrebna Zagrebu, a ne na napad na Bandića.- Činjenica je da bi osoba koja ima iole talenta voditi veliki sustav napravila najmanje koliko i Bandić za otprilike 10 puta manje novca, rekao je Troskot.

Upitan smatra li da je upravo on pravo rješenje Zagreb, Troskot je rekao:

- Da nije tako, ne bih se ni kandidirao u utrku za Zagreb.


Kazao je kako glasače ne želi kategorizirati na Bandićeve, HDZ-ove ili SDP-ove.

- Uzimamo sve građane koji nas prepoznaju i koji žele promjenu, rekao je Troskot.

Svojih se protukandidata, poručuje Troskot, ne boji.

- Od svih kandidata koje sam vidio ne vidim ikoga da je imao iskustva u financijskom sektoru, odnosno upravljanju financijama i velikim sustavima. Grad Zagreb je golem sustav. Ne bojimo se apsolutno nikoga. Pozivamo svakoga tko smatra da ima tim, znanje, vještine i karizmu suradnje s građanima da uđe u utrku. Živimo u pluralističkom društvu i pozivamo sve koji to mogu, da uđu u utrku. Ali, mislim da vrijeme već malo istječe, rekao je.

Osvrnuo se i na moguću kandidaturu Miroslava Škore.

- Ne zabrinjava nas Škoro. Za sada su to političke špekulacije, sve dok Škoro ne da službenu potvrdu ulaska u bitku. Na kraju dana, nas to ne zabrinjava s obzirom na to da ćemo ući u drugi krug sa Škorom ili bez njega, rekao je Troskot dodajući kako ne misli da će mu Škoro uzeti birače.

- Gospodin Davor Filipović baš i nije poznanica građanima Zagreba, više je svoje znanje tesao kroz akademska znanja. Ja sam više od 10 godina radio u realnom sektoru prije nego što sam se priključio Mostu.

Na pitanje kako bi smanjio gradski dug, Troskot kaže da bi uštedio na javnoj nabavi. Što se tiče rezova u Gradskoj upravi i Holdingu, Troskot je rekao:

- Napravili bismo analizu. Ako postoje ljudi koji su preplaćeni, a ne rade svoj posao na adekvatan način, onda bismo išli u snimanje, a poslije racionalizaciju.

Tomislav Tomašević je rekao da jedva čeka debatu s kandidatima koji su preko naći otkrili ljubav prema Zagrebu. Troskot kaže kako se u tvoj izjavi nije prepoznao budući da Zagreb voli još otkad je bio u utrobi svoje majke.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!