Filipović: Pritisci su "netema", političar mora biti na njih spreman

13.04.2023.

13:26

Autor: Hina/HRT/A.S.

Davor Filipović

Davor Filipović

Foto: HTV / HRT

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović izjavio je da su navodni pritisci na njega "netema" i da političari moraju biti na njih spremni, ali nije odgovorio je li mu i tko prijetio zadnjih tjedana.

- Onaj tko se odlučio baviti politikom treba biti spreman na određene pritiske. Tko te pritiske ne može podnijeti i ne može se s njima nositi uopće se ne treba baviti politikom, izjavio je Filipović nakon sjednice Vlade.

Nije jasno odgovorio je li u zadnje vrijeme bio izložen pritiscima ili prijetnjama. Objasnio je da nije govorio o pritiscima, nego o onome što se događalo protekla 3-4 tjedna, kada se u medijima moglo čitati kako on koči prodaju Petrokemije, zbog čega će ona propasti, a zatim i HEP.


''Priča s HEP-om ide u pozitivnom smjerom''

- Petrokemiju smo uspješno riješili tako da smo zaštitili hrvatski interes. Priča s HEP-om ide u pozitivnom smjerom. Sve se rješava kako se treba rješavati, rekao je.

Što se tiče teza da ga premijer nije zaštitio, rekao je da je to pomalo smiješno, jer radi u koordinaciji s njim i drugim ministrima.

- Da nemam podršku premijera, ne bih bio tu, dodao je.

Filipović je prošloga tjedna izjavio kako ne postoji pritisak koji će ga zaustaviti u obrani hrvatskih interesa i građana od predatora koji misle da je Hrvatska njihov bankomat, a danas nije konkretno odgovorio tko je na njega vršio pritisak.

Premijer Plenković u ponedjeljak je izjavio da ga Filipović nije izvijestio o pritiscima. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!