20:34 / 24.12.2021.

Autor: Ivica Grudiček/T.V./HRT

"Filmska" potjera za bjeguncem kod Varaždina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HRT / HRT

Varaždinska je policija nakon potjere u petak uhitila 33-godišnjeg vozača koji je bježao pred policijom čineći brojne prekršaje, a na kraju je pokušao pregaziti dvojicu policajaca, od kojih je jedan nalet izbjegao skakanjem u stranu, dok je drugi u obrani zapucao prema vozilu. Muškarca s područja Međimurja policija je privela na kriminalističko istraživanje, zbog pokušaja teškog ubojstva i prisile prema policijskim službenicima.

U petak, 24. prosinca oko 15.30 sati, Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske zaprimio je obavijest Policijske uprave međimurske da su policijski službenici spomenute Uprave u potjeri za osobnim vozilom zagrebačkih registarskih oznaka, koje se ne zaustavlja na znakove policijskih službenika te se kreće u smjeru Varaždinske županije čineći brojne prometne prekršaje i ugrožavajući pritom sigurnost drugih sudionika u prometu. Također je zatraženo da policijski službenici Policijske uprave varaždinske pruže pomoć i pokušaju zaustaviti vozilo i vozača, objavila je PU varaždinska.

Odmah nakon zaprimanja dojave kod Dravskog mosta u Varaždinu upućeni su policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske i Policijske postaje Varaždin, s ciljem zaustavljanja vozila i vozača.

Dolaskom na Dravski most, policijski su službenici izašli iz vozila te uspostavili blokadni punkt kako bi pokušali zaustaviti spomenuto vozilo i vozača.

Nakon što je uočio vozilo, jedan od navedenih policajaca ispred blokadnog punkta pokušao je izdavanjem znakova zaustaviti vozilo u bijegu, no ono se nije zaustavilo, a policajac je izbjegao nalet vozila skakanjem u stranu. Nakon toga vozač je usmjerio vozilo prema drugom policijskom službeniku koji je bio uz blokadni punkt, s namjerom da ga pregazi. Kako vozač nije imao namjeru zaustaviti vozilo, policijski je službenik u nužnoj obrani uporabio vatreno oružje i ispalio nekoliko hitaca u smjeru vozila da bi spriječio njegov nalet.

Vozač je nakon toga i dalje nastavio vožnju u smjeru Varaždina te se oglušio i na znakove policajaca Interventne jedinice policije i zaobišao ih, no ubrzo je u Međimurskoj ulici zaustavljen i uhićen uz uporabu sredstava prisile – tjelesne snage i sredstava za vezivanje.

Kako je utvrđeno, riječ je o 33-godišnjaku s područja Međimurja koji je zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teško ubojstvo u pokušaju i prisila prema policijskim službenicima priveden na kriminalističko istraživanje u Policijsku upravu varaždinsku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!