09:13 / 16.10.2020.

Autor: HRT

Franko Vidović pozitivan na koronavirus

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vidović je prekjučer bio na zatvorenoj sjednici saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.
Zastupnik i član saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Franko Vidović (SDP) pozitivan je na koronavirus, potvrdili su u petak ujutro iz Hrvatskog sabora.

➡️ Sve o koronavirusu pratite na hrt.hr/koronavirus
➡️ Covid-19 - najnovije informacije
➡️ U Hrvatskoj jučer ponovno rekordan broj novih slučajeva - 7939 
➡️ Austrija maknula 7 hrvatskih županija s popisa upozorenja na COVID     
➡️ Istra - primjer borbe s koronavirusom

Na sjednici su bili i šefovi SOA-e, DORH-a, USKOK-a te policije. Iz opreza, svi koji su u srijedu bili s njim na sjednici Odbora, neće danas doći u Hrvatski sabor, no u Saboru danas nisu raspolagali tom informacijom je li i kome od njih određena mjera samoizolacije.

I akademik Željko Reiner preventivno je danas kod kuće, nakon što je u utorak, prvog radnog dana nakon samoizolacije, radio u ambulanti sa sestrom koja se u četvrtak razboljela od koronavirusne bolesti.

- Po savjetu epidemiologa sam ostao kod kuće i u ponedjeljak ću se testirati pa vidjeti hoću li, budem li negativan, moći nastaviti raditi pod pojačanim epidemiološkim nadzorom ili ću opet ići u samoizolaciju. A to stvarno ne bih rado, ističe Reiner. Kaže da se osjeća dobro i posve zdravo. Akademik Reiner prvi je put u samoizolaciji bio nakon što je početkom listopada imao kontakt sa zaraženom osobom.  

Saborski Klub HDZ-a, koji je danas trebao zasjedati, odgodio je tu sjednicu.Za trojicu saborskih zastupnika i za četiri saborske službenice koje su u srijedu bile na sjednici Odbora za unutarnju politiku na kojoj je bio i zaraženi zastupnik Franko Vidović (SDP), određena je samoizolacija, izvijestili su u petak iz Hrvatskog sabora. Prema odluci epidemiološke službe Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo mjera samoizolacije određena je zastupnicima Miroslavu Škori (DP), Nikši Vukasu (SDP) i Mišelu Jakšiću (SDP) te za četiri saborske službenice, naveli su iz Sabora.

Miroslav Škoro objavio je na Facebooku kako mu je obaveza samoizolacije javljena danas poslijepodne. Napomenuo je da svi sudionici sjednice Odbora za nacionalnu sigurnost neće morati, kao on, u samoizolaciju, jer "liječnik tvrdi da se Covid-19 ne širi aerosolno".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!