23:09 / 30.05.2021.

Autor: V.G./HRT

Franković gradonačelnik Dubrovnika, Dobroslavić ostaje župan

Mato Franković i Nikola Dobroslavić

Mato Franković i Nikola Dobroslavić

Foto: HTV / HRT

Slavljeničko raspoloženje u dubrovačkom HDZ-u. Izvjesno je da gradonačelnik ostaje Mato Franković, a također na mjestu župana ostaje Nikola Dobroslavić.


U Dubrovniku gradonačelničku poziciju zadržao je Mato Franković (HDZ, Suverenisti, HSU) s osvojenih 59,92 posto, dok je protukandidat Pero Vićan (DDS) dobio 40,08 posto.

- Želio bih se zahvaliti sugrađanima što su izašli na izbore, ali i na ovoj velikoj podršci koju su mi dali, 60 posto nije malo. Ja ću časno i pošteno i dalje nastaviti služiti svojim građanima s vizijom prema budućnosti kao što sam i govorio cijelo vrijeme u predizbornoj kampanji, rekao je Franković.

Dosadašnji župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić (HDZ) ostaje župan s osvojenih 52,23 posto a pobijedio je Božu Petrova (Most) za kojega je glasovalo 47,77 posto birača. Dobroslaviću je ovo četvrti mandat na čelu Dubrovačko-neretvanske županije. Zahvalio je svima koji su mu dali podršku.

- Mi smo za ovaj mandat koji započinje razradili program koji smo ponudili u izbornoj kampanji. Uvijek smo radili ono što smo obećavali, to kanimo i u budućnosti. Niša nećemo mijenjati.

Razlika između Dobroslavića i Petrova (Most) bila je 2000 glasova. Dobroslavić je rekao da će ponuditi suradnju svim političkim strankama i svim vijećnicima u Županijskoj skupštini.

- Nadam se da će i oni s nama željeti surađivati. Mi imamo kvalitetan program, otvoreni smo prema svima. Vjerojatno ćemo s nekima imati tješnju suradnju, ali to ćemo vidjeti nakon ove noći, zaključio je Dobroslavić.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!