Fuchs: Možda prijeđemo na nekakve oblike online nastave

25.10.2021.

11:56

Autor: Nika Vincetić/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs

Foto: Dnevnik / HRT

Razmišlja se, kako je najavio ministar unutarnjih poslova, te načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite, Davor Božinović, o tome da se oko blagdana Svih svetih - ne ide u školu, odnosno da se prijeđe na on-line nastavu. Potvrdio je to i ministar obrazovanja Radovan Fuchs, koji u Šibeniku sudjeluje na stručnom skupu Udruge srednjoškolskih ravnatelja.

- Praznici su definirani kalendarom. Mogu se neke manje izmijene raditi, ali to poremeti satnicu u svim školama. Ne kažem da je nemoguće, ali je dosta komplicirano. Da, možda prijeđemo na nekakve oblike on-line, ali to ćemo vidjeti još, naglasio je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs. 


Podsjetimo, Božinović je kazao kako se na današnjem sastanku premijera i članova nacionalnog stožera Civilne zaštite najviše govorilo o pojačanoj kontroli mjera koje su sada na snazi, prije svega korištenja maski u zatvorenom prostoru. Istaknuo je da će se nastaviti razgovori vezano za činjenicu da je gotovo 25 posto novozaraženih iz školskog sustava i "kako iskoristiti nadolazeće blagdane da se eventualno, ona dva dana, koja su radna u tom tjednu - ne ide u školu".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!