15:35 / 14.11.2021.

Autor: T.V./Hina/HRT

Fuchs ne očekuje velike probleme s COVID potvrdama u školama

Radovan Fuchs

Radovan Fuchs

Foto: HTV / HRT

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je u nedjelju da će u školama biti "nekih problema" dok se ne uhoda uvođenje COVID potvrda, ali ne očekuje velike teškoće jer su škole dobile upute Stožera civilne zaštite i dodatne upute Ministarstva.

- Čelnici institucija organizirat će provjeru COVID potvrda, testova ili o kojem se već dokazu bude radilo, imamo listu mjesta gdje se mogu obaviti testovi dva puta tjedno, i to je manje-više poznato. Ne očekujem da bi trebalo biti većih problema, rekao je Fuchs novinarima tijekom obilaska ovogodišnjeg Interlibera.

Fuchs je odbacio kritike sindikata da nisu dobili detaljne upute kako će provoditi mjere.

- Ne znam što misle da će se zbivati. Mi znamo koliko bi se našeg osoblja trebalo testirati, po našim evidencijama je to 22.5000 ljudi, kazao je ministar dodavši kako oni koji se ne žele ni cijepiti ni testirati neće moći ući u prostorije institucija.

U takvim slučajevima najprije se može krenuti s opomenama, otkazi sigurno nisu prvi u tom procesu, poručio je, a za organizaciju su zaduženi ravnatelji institucija.

- Imamo velikih škola s 800 učenika i vrlo malih s 15 učenika, isto je sa sveučilištima. Neće Ministarstvo ići po školama i organizirati nastavu, kazao je Fuchs i izrazio nadu da pred školama neće biti prosvjeda.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!