13:43 / 23.08.2021.

Autor: V.G./HRT/Hina

Glas: Ne smije biti oklijevanja u zabrani "Za dom spremni"

Anka Mrak Taritaš

Anka Mrak Taritaš

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Stranka Glas priopćila je u ponedjeljak da ne smije biti oklijevanja u zabrani ustaškog pozdrava "Za dom spremni" jer nijedna civilizirana zemlja ne bi tolerirala takve simbole u svom javnom prostoru.


- HDZ-ov ministar Medved danas je jasno dao do znanja da Plenkovićeva Vlada nema namjeru zabraniti ustaški pozdrav 'Za dom spremni'. Pravda to time da su preporuke infamoznog Vijeća za suočavanje s prošlošću dovoljne, navodi se u priopćenju.

Smatraju kako zbog toga gotovo na svakom državnom događanju redovno gledamo skandalozne slike s ustaškim obilježjima, pri čemu se svaki put raspravlja je li to u redu ako je riječ o uniformama HOS-a.

- Ustaško znakovlje i pozdravi slave zločinački režim koji je odgovoran za najgore zločine protiv čovječnosti u povijesti. Zato nema i ne može biti oklijevanja niti iznimaka i nijedna civilizirana zemlja ne bi ih tolerirala u javnom prostoru, poručuje Glas.

Dodaju kako premijer Plenković uporno odbija smjestiti Hrvatsku među civilizirane zemlje.

- S obzirom na to da se voli kititi europskim vrijednostima i praviti važan svojim statusom i prijateljstvima među europskim pučanima, savjetujemo mu da prijatelje i kolege, recimo Angelu Merkel, pita što misle o zabrani službenog pozdrava nacističkih poltrona, stoji u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!