Gmajnić: Cijepljenjem ćemo spriječiti značajne komplikacije

12:50 / 29.08.2021.

Autor: Željka Živković/Dnevnik/IMS/HRT

Dr. Rudika Gmajnić, specijalist obiteljske medicine

Dr. Rudika Gmajnić, specijalist obiteljske medicine

Foto: HRT / HTV

U Osječko-baranjskoj županiji 33 je novooboljelih od zarazne bolesti COVID-19. Cijepljenje bez naručivanja u tijeku je u osječkoj Sportskoj dvorani Zrinjevac. Dr. Rudika Gmajnić, specijalist obiteljske medicine, kazao je za podnevni HTV-ov Dnevnik da cijepljenje protječe uredno, da gužve nema te da su zadovoljni odazivom.

- Cjepivima Johnson i Pfizer cijepi se na dva cijepna punkta. Veći je odaziv mlađe populacije. Ovog je vikenda u prosjeku po jednom punktu procijepljeno oko 100 ljudi, rekao je Gmajnić. 

Procijepljenost u županiji je nešto iznad 50%. 

Dr. Gmajnić poručuje: Statistika je neumoljiva, cijepljenjem ćemo spriječiti značajne komplikacije, one ružne scene respiratora, hospitalizacija. Svatko može donijeti pravu odluku na temelju dobro iskomuniciranih informacija.

Gmajnić je izjavio i da se ljudi cijepe iz dva razloga: zdravstvenog - jer misle na zdravlje te administrativnog - zbog fakulteta, posla i druženja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!