Požar na Viru lokaliziran

11.07.2022.

16:12

Autor: T.D./Dnevnik/IMS/HRT

Požar na otoku Viru

Požar na otoku Viru

Foto: Danijela Cvitanović / HRT

Požar koji je u ponedjeljak oko podne buknuo na otoku Viru lokaliziran je u 19 sati, potvrdio je večeras županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić. Požar je izbio na otvorenom prostoru, na predjelu Lozice u središnjem dijelu otoka. U jednom trenutku vatra se, nošena jakim zapadnim vjetrom, približila obiteljskim kućama, ali svi objekti su obranjeni. Gorjela je uglavnom gusta borova šuma.


Galerija
Požar na otoku Viru, Foto: Karmen Ahmetović/HRT
Gori na otoku Viru, Foto: Danijela Cvitanović/HRT

- Prema posljednjim informacijama glavnog vatrogasnog zapovjednika Zadarske županije Mateja Rudića požar na otoku Viru je od 19 sati pod nadzorom. Popodne je počelo gorjeti na otoku u naselju Lozice. Gorjelo je i uz kuće, no domaći ljudi i zemaljske snage uspjeli su zaustaviti požar nadomak kuća i prije kanadera., javila je u središnjem Dnevniku HTV-a novinarka Melita Šare.

- Požar se proširio na obližnju gustu borovu šumu. U pomoć su stigli i dva kanadera, vatrogasci iz obližnjeg Nina i Privlake s devet vozila i 20-ak vatrogasaca. U šumi je izgorjela jedna napuštena stara štala. Dosad je izgorjelo 20-ak hektara, bura nije jaka, ali i dalje puše, dodala je.

U tijeku je intervencija vatrogasaca i dvaju kanadera koji gase šumski požar na Viru. Gori gusta borova šuma, a vatra je prijetila i kućama, no obranjene su.

- Požar nije lokaliziran, ali situacija je puno bolja. Vatrogasci ostaju na terenu. Kuće se bile u opasnosti, ali je požar odbijen te su kuće obranjene. Na terenu je 15 vatrogasaca i 6 vozila. Ne postoji ugroza. Starija kuća koja se nalazi dublje u šumi je nagorjela, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković za portal HRT-a.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!