18:05 / 17.12.2019.

Autor: D.M./HRT

Grad optužuje Nogala za nadriliječništvo

-

-

Foto: - / -

Grad Zagreb je u procesu podnošenja kaznene prijave protiv donedavnog ravnatelja bolnice Srebrnjak, potvrdila je Bandićeva zamjenica.
Grad Zagreb je u procesu podnošenja kaznene prijave protiv donedavnog ravnatelja bolnice Srebrnjak dr. Bore Nogala. Podsjetimo, nakon izvješća kontrolnog ureda o nepravilnostima koje su pronađene tijekom inspekcije, upravno je vijeće donijelo odluku o njegovoj smjeni.

- Što će biti s projektom translacijskog centra na Srebrnjaku?
- Što je u pozadini priče smjene docenta Bore Nogala


Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić-Vukičević dodala je izvješću da su se u bolnici obavljali zahvati za koje nisu imali dozvolu. Kazala je kako su iz nalaza HZZO-a zaključili da se tamo događalo nadrilječništvo. "Ja znam da je to dokrotru Nogalu smiješno, a bit će mu još smješnije kad sazna da smo podijeli prijavu jer smo zatražili odvjetničko mišljenje, poručila je.Na te optužbe odgovorio je prozvani liječnik. "Da sam ravnatelj, ja bih oštro protestirao protiv takvih rieči. Mislim da to ne stoji i ne dozvoljavam da se tako govori o našoj dječjoj bolnici "Srebrnjak" koju smo mukotrpno stvarali", kazao je Boro Nogalo

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!