Grad Sisak pomaže mladim obiteljima u stambenom zbrinjavanju

23.03.2023.

14:16

Autor: HRT/D.M./Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček potpisala je prve ugovore s mladim obiteljima o osnivanju prava građenja na gradskim parcelama u gradskoj četvrti Zeleni brijeg.

Obitelji koje su tu mogućnost dobile prijavom na javni poziv za osnivanje prava građenja u svrhu poticanja stambenog zbrinjavanja mladih obitelji zemljište će koristiti pod vrlo povoljnim uvjetima najma između 10,77 i 25,66 eura mjesečno, a nakon što sagrade svoju obiteljsku kuću, zemljište će moći otkupiti uz popust od 20 do 60 posto. Do tada uplaćene mjesečne rate će biti priznate kao već otplaćeni udio.

- Osim izgradnje 30 stanova kroz program poticane stanogradnje za koje Grad Sisak osigurava zemljište i sve priključke, te pokriva i razliku u vrijednosti izgradnje u iznosu od 180 tisuća eura. Projektom izgradnje vlastitih obiteljskih kuća, želimo pomoći i olakšati mladim obiteljima rješavanje stambenog problema. Drago mi je da se jedna obitelj u sklopu projekta doseljava u Sisak, što je dobar pokazatelj. To nas ohrabruje na daljnje korake, jer slične projekte pripremamo na Viktorovcu i u Capragu, rekla je gradonačelnica potpisnicima.

Zemljišta koja su bila obuhvaćena javnim pozivom, nalaze se u Pokupljanskoj i u Ulici Frana Kršinića na Zelenom brijegu, sisačkom kvartu koji se posljednjih desetljeća snažno razvija.

Za mlade obitelji posebno je privlačna blizina dječjeg vrtića Različak, koji će se uskoro proširiti za dodatnih šest odgojnih skupina. Parcele na kojima će mlade obitelji graditi su površine od 447 do 819 četvornih metara, a detaljnim planom uređenja kvarta Zgmajne predviđena je gradnja stambenih kuća. Grad Sisak će istodobno s gradnjom kuća izgraditi odgovarajuću komunalnu infrastrukturu poput pristupnih cesta i priključaka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!