10:22 / 29.04.2020.

Autor: P.F./HRT

Građanima Krapinsko-zagorske županije i dalje trebaju e-propusnice

-

-

Foto: - / -

Stožer civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije predložio je ukidanje e-propusnica između Krapinsko-zagorske županije i Grada Zagreba te Zagrebačke županije.
Iz županijskog Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije izvijestili su da nacionalni Stožer civilne zaštite nije prihvatio njihov prijedlog da se ukinu e-propusnice između te županije, Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Stožer civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije 26. travnja predložio je nacionalnom stožeru da ukine nužne mjere zabrane napuštanja prebivališta i stalnog boravišta u Republici Hrvatskoj, odnosno da ukine e-propusnice za kretanje između Krapinsko-zagorske županije i Grada Zagreba te između Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije.

Iz Nacionalnog stožera dobili su odgovor da će taj prijedlog razmotriti nakon treće faze mjera popuštanja.

S obzirom na to da su Grad Zagreb i Zagrebačka županija već spojeni u jedinstvenu zonu, daljnje spajanje s Gradom Zagrebom i Zagrebačkom županijom nacionalni Stožer civilne zaštite razmatrat će nakon planirane treće faze mjera za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19, stoji u odgovoru Stožera civilne zaštite RH.

Župan krapinsko-zagorski Željko Kolar komentirao je odluku Nacionalnog stožera da ne odobri ukidanje e-propusnica. Napomenuo je da je o toj mogućnosti razgovarao i dr. Krunoslavom Capakom.

- To je išlo u smjeru da bi se moglo odobriti, s obzirom da Grad Zagreb ima oko 806 tisuća stanovnika, Zagrebačka županija 309 tisuća, a Krapinsko-zagorska županija 125 tisuća stanovnik. S obzirom na veliki broj naših ljudi koji rade u Zagrebu i veliki broj propusnica koje i inače dobivaju zbog posla, smatrali smo da to ne bi bio preveliki pritisak, rekao je Kolar.

Također, naglasio je, iz istočnog dijela Krapinsko-zagorske županije dolaze brojni zahtjevi da se za kretanje bez e-propusnica otvori granica prema Varaždinskoj županiji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!