Građanima Srinjina prekipjelo

22.03.2022.

07:00

Autor: Branko Dobrota/Regionalni dnevnik/HRT

Građani Srinjina

Građani Srinjina

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

U Srinjinama, naselju smještenom na krajnjem istoku Grada Splita, u sklopu projekta "Urbana aglomeracija", uloženo je gotovo 12 milijuna kuna osiguranih iz EU fondova. Kako bi se radovi uspješno okončali, grad bi morao uložiti još samo nekoliko stotina tisuća kuna. No, negdje je "zapelo", tvrde nezadovoljni žitelji Srinjina.

Oko tisuću tristo Splićana živi u Srinjinama. Osjećaju se kao građani drugoga reda.

- Sve mi smeta, jer ništa ne valja. Kao, živimo u 21. stoljeću a nema interneta, loša struja, loš asfalt..., nabraja Neven Juričić. Građani traže, dodaje Jurica Čović - da ih Grad čuje i podrži u završetku radova.

Na gradilištu buduće žile kucavice Srinjina, na Dioklecijanovu putu, ispred Mjesnoga odbora upozoravaju na opasnost od urušavanja ceste i kažu kako je potrebno sanirati samo jedan potporni zid.

- Građani Srinjina su na neki način zakinuti, kao i cijeli istok Splita, jer nas sve muče isti problemi, upozorava predsjednik Mjesnog odbora Srinjine Toni Čović.

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak odgovara kako Grad "kroz daljnju urbanističku politiku planira daljnji razvoj istoka grada Splita, a najviše im nedostaje - izgradnja infrastrukture".

Zatvaranjem odvodnih kanala, ceste bi se u Srinjinama proširile za čak 10 %, dok ukopane, neiskorištene cijevi, vrijedne gotovo 100 tisuća eura i dalje čekaju odluku Grada o njihovu najmu koncesionaru za polaganje važnog optičkoga kabla u mjestu podno Mosora.

Srinjine i danas nestrpljivo čekaju konkretniju reakciju gradonačelnika Puljka.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!