Gradonačelnik Pule Zoričić posjetio Split, sastao se sa Puljkom

16:15 / 10.06.2021.

Autor: V.K./HRT/Hina

Filip Zoričić

Filip Zoričić

Foto: Srecko Niketic / PIXSELL

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak susreo se u četvrtak s gradonačelnikom Pule Filipom Zoričićem a razgovarali su o suradnji dva grada i mogućim zajedničkim projektima, a zajedno su i prošetali središtem Splita.

Puljak je izjavio kako mu je drago što u prvoj službenoj posjeti Splitu može dočekati Splićanina i pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića.

- Razgovarali smo o zajedničkim temama, budućoj suradnji na području kulture i znanosti, o mogućim zajedničkim projektima i o tome da Split i Pula postanu važniji gradovi, da bolje upravljaju resursima koje imaju, kazao je Ivica Puljak.

Zoričić je rekao kako je posjet Splitu za njega emotivan trenutak s obzirom da je to njegov grad iz kojeg je otišao sa 18 godina a u Puli živi već 21 godinu. Vjeruje da će surađivati sa splitskim gradonačelnikom, posebno na polju kulture i obrazovanja a dodao je kako Split i Pulu spaja i Marko Marulić, otac hrvatske književnosti.

- Spomenik Marku Maruliću u Puli, Marulićeva ulica, dvije gimnazije, moja bivša gimnazija u kojoj sam do nedavno bio ravnatelj i Marulićeva gimnazija će biti škole partneri. Na tome ćemo raditi. U kontekstu znanosti, kulture i obrazovanja nam je posebno važna suradnja pulskog i splitskog sveučilišta, rekao je Zoričić.

Mišljenja je da Puljak i on mogu mijenjati pristup i pogled na politiku, a da svađalačka politika puna interesa i lobija treba postati prošlost. Smatra da je moralni zadatak dvojice gradonačelnika da spajaju dva mediteranska bisera na Jadranu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!